Tip: voor de feestdagen!

Kaasfondue is ontzettend lekker en gezellig! Geen uren in de keuken maar wel lekker lang tafelen met familie of vrienden. De beste kaas als basis voor je kaasfondue zijn de emmentaler en gruyere. Natuurlijk kun je eindeloos variëren, probeer eens onze Friese kazenmix, geef wat meer pit door blauwschimmelkaas of truffel tapenade er door heen te roeren of maak eens kaasfondue van camembert. Ook hartstikke leuk voor bij de borrel!

Er zijn zoveel verschillende dingen die je in de kaasfondue kan dippen, natuurlijk stokbrood maar wat dacht je van paprika, wortel, broccoli, bloemkool, komkommer, augurkjes, cherrytomaatjes, druiven, champignons, fuet worstjes, krieltjes en olijven. Je kunt eindeloos variëren!

De fondue krijgt zelf al een scheutje wijn maar welke wijn drink je er nou eigenlijk bij? Denk bij witte wijnen aan pinot blanc, grüner veltliner, sylvaner en riesling. Probeer eens; Gustave lorentz fleurelle, een blend van muscat, pinot blanc en sylvaner. Een toegankelijke witte wijn uit de Elzas of ga voor de grüner veltliner van Kurt Angerer, een Oosterijkse alleskunner. Drink je liever rode wijn bij je kaasfondue, kies dan voor een lichte wijn zoals pinot noir of gamay.

200 gram geraspte kaas p.p, 80 ml droge witte wijn p.p, Teentje knoflook. Citroensap, Eventueel maïzena, Peper en nootmuskaat
Pers de knoflook of wrijf de kaasfonduepan ermee in. Giet de wijn in de pan en breng deze tot het kookpunt.
Vuur iets zachter zetten en geleidelijk aan, al roerend, de kaas toevoegen.
Let op: laat de kaas niet koken.
In een kopje wat witte wijn, citroensap mengen met de maïzena en aan de kaasfondue toevoegen als deze niet helemaal bindt.
De kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
Bel, app of mail ons voor het bestellen van de vers gerapte kaas voor de kaasfondue.